Verhaalsrechtsbijstandverzekering

Deze aanvullende verzekering biedt je hulp bij het verhalen van schade aan de auto die je hebt verzekerd. Als iemand anders jou aanrijdt, moet de verzekeraar van diegene natuurlijk jouw schade betalen. Maar dat gaat meestal niet vanzelf. Een beetje hulp van de experts is daarbij meestal wel welkom. Vooral als het niet duidelijk is wie er schuldig is. Deze aanvullende verzekering zorgt daarvoor. Ze helpen je alleen bij het verhalen van schade aan jezelf (letsel) en / of jouw auto. Let op: heel soms wordt er ook een verhaalsbijstandverzekering aangeboden. Een klein verschil in de naam, een groot verschil in dekking. Hier verhalen ze namelijk alleen de schade aan jouw auto, en geen letselschade.

Wanneer kies je voor een verhaalsrechtsbijstandverzekering?

Heb je zelf al een rechtsbijstandverzekering die ook dekking biedt voor in het verkeer. Neem deze aanvulling dan vooral niet, dat zou dubbelop zijn. Ook als je jouw auto WA + volledig casco verzekert (all-risk) kun je overwegen deze aanvulling te laten schieten. Bij deze dekking ben jij zelf al verzekerd voor schade aan je auto. Jouw verzekeraar moet dus de schade aan jou betalen. Die zal vervolgens altijd proberen dat geld weer terug te krijgen van de tegenpartij. Dan heb je dus niet echt een extra dekking nodig om de schade aan je auto te verhalen. De aanvulling kan nog wel handig zijn voor het verhalen van lichamelijke schade natuurlijk.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Bel 0512 - 305 987
of stuur ons een e-mail.


De voordelen op een rij


Veilig en vertrouwd

Kwaliteit staat bij Verzekering Vergelijken hoog in het vaandel. Daarom zijn wij aangesloten bij diverse organisaties welke de kwaliteit van Verzekering Vergelijken waarborgen.

Verzekering Vergelijken is aangesloten bij:

kifid ffp rpa

Verzekeringsmaatschappijen:

Aegon, Allianz, ASR, Avero, Bovemij, Delta Lloyd, De Goudse, Generali, Klaverblad, London Verzekeringen, Nationale Nederlanden, Reaal en Unigarant.


Meer informatie