WA autoverzekering

Een WA autoverzekering is wettelijk verplicht in Nederland. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid.

Dekking

De WA autoverzekering biedt dekking voor de schade die veroorzaakt is aan derden waarvoor een automobilist wettelijk gezien aansprakelijk is. De WA dekking is de minimale dekking die een autoverzekering kan bieden. Schades opgelopen aan uw eigen voertuig zijn niet verzekerd. Voor een uitgebreidere dekking kunt u een WA+beperkt casco of WA+casco afsluiten.

Wanneer een WA Autoverzekering?

De WA autoverzekering is een basisverzekering en wordt meestal geadviseerd voor auto's ouder dan acht jaar, behalve auto's met een speciale waarde zoals een oldtimer. Het is natuurlijk ook mogelijk om uw auto te verzekeren met een uitgebreidere dekking, zodat bijvoorbeeld ruitschade wel wordt gedekt.

Lease auto verzekeren

Bij het verzekeren van een lease auto , is het aan te raden om een All Risk verzekering af te sluiten. Stel u heeft een lease auto van 25.000 euro WA verzekerd en u rijdt deze total loss. Dan heeft u geen eigen auto maar wel een schuld van 25.000 euro.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Bel 0512 - 305 987
of stuur ons een e-mail.


De voordelen op een rij


Veilig en vertrouwd

Kwaliteit staat bij Verzekering Vergelijken hoog in het vaandel. Daarom zijn wij aangesloten bij diverse organisaties welke de kwaliteit van Verzekering Vergelijken waarborgen.

Verzekering Vergelijken is aangesloten bij:

kifid ffp rpa

Verzekeringsmaatschappijen:

Aegon, Allianz, ASR, Avero, Bovemij, Delta Lloyd, De Goudse, Generali, Klaverblad, London Verzekeringen, Nationale Nederlanden, Reaal en Unigarant.


Meer informatie